„A műalkotás egy szép rezgésnek a megörökítése. Egy lelki mámor feledhetetlenné tevése.” (Gárdonyi Géza)

Igen fiatalon, hétévesen kezdett hangszereken játszani, előbb furulyán, majd zongorán és klarinéton. Tagja lett a helyi fúvószenekaroknak is, így első külföldi turnéira tizenhárom évesen utazott. A gimnáziumi évek alatt az iskolai rendezvényeken, illetve az iskolai kórusban énekelt. 2002-ben kezdett el jazzéneket tanulni az Erkel Ferenc Zeneiskolában (ismertebb nevén a „Postásban”). Ugyanebben az évben tagja lett a gospeleket, spirituálékat, jazzdalokat, musicaldalokat előadó JazzAndMore (akkori nevén még Swinging Bach Singers) énekegyüttesnek. Számos külföldi turnén vett részt és sok hangfelvételen (Vukán György 60, Bolyki Brothers Emberi Hang koncert, gospel fesztiválok, tv-felvételek, stúdiófelvételek stb.) működött közre.

A színházzal a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójában kezdett el ismerkedni, ahol három éven keresztül színészmesterséget, hangképzést, táncot tanult. Ekkor debütált élete első darabjában, a Houdiniben. 2005-ben lett a Francia Intézet dalversenyének II. helyezettje is, a Notre Dame de Paris c. musical Bohémienne c. dalával. A stúdiós évek során közreműködött a Mozart!-ban, majd a Rudolf világpremierjén. A vizsgaelőadásokban többek között ő volt Killer Queen a We will rock you, Zsófia főhercegnő az Elisabeth, illetve Mrs. Sherman a Fame című előadásokban.

A stúdiós évek alatt a számos fellépése mellett egyebek között a Pince Színház Isadora c. előadásában francia nyelven eljátszotta Jeanne szerepét, a Belvárosi Színházban megrendezett Covershow c. musicalben ő volt Donna Summer, a Gödöllőn színre vitt Majom a ketrecben c. zenés darabban játszott főszerepet, illetve vokálozott Balázs Fecó születésnapi nagykoncertjén a MÜPA-ban.

Ekkor, 2007 nyarán került sor a Vámpírok Bálja budapesti premierjére is, ahol a többfordulós, nyílt meghallgatás után Magda és Sarah szerepét osztották rá. A darab azóta is műsoron van, töretlen sikerrel.

Az iskola befejezése után filmszerepet kapott. A Fenyő Miklós életéről és a Hungária együttes megalakulásáról szóló, nagysikerű Made in Hungária c. filmben Hellát, a német lányt formálta meg. A filmzenei CD felvételében is közreműködött („Twistin' at the hot dog stand”), amiért később aranylemezzel jutalmazták.

2009 tavaszán szerződést ajánlottak neki a Vámpírok Bálja bécsi produkciójában, ekkor szerződött a Ronacher színházba. A Bécsben töltött évek során szerepelt még a Jézus Krisztus Szupersztár előadásaiban, valamint a nagyszabású "Együtt Haitiért" című jótékonysági gálaesten is, amelyet a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére hívtak életre a szervezők.

2012-ben lett szereplője az I love musical c. előadásnak Budaörsön, és miután egyre több munkát vállalt itthon, visszatért a Vámpírok Bálja budapesti csapatába is, ahol kórusvezetőnek is felkérték.

2015-ben a gödöllői Művészetek Házában Nancy szerepét játszhatta el az Olivér! előadásaiban, majd a gödöllői társulattal 2016-ban Dickens Karácsonyi ének c. művének megzenésített előadását, 2017-ben pedig, éppen 50 évvel annak eredeti premierje után, a Hair című musicalt vitték színre, ahol szólista szerepe mellett ugyancsak karvezetői feladatokat is kapott.

2016-ban az IBS Színpadon angol nyelven bemutatásra került a Sweeney Todd c. musical, amelyben Mrs. Lovett karakterét formálta meg a címszereplő Pál Tamás oldalán.

2017-ben csatlakozott a Dzsungel könyve c. musical csapatához a nyári előadások során, méghozzá igen autentikus környezetben, a gödöllői arborétumban. Ebben az évben jelent meg a Mattel új játékcsaládja, az Enchantimals, amelynek ő lett a magyar énekhangja. 2016 óta a 17 Big Band állandó közreműködője, de rendszeresen fellép sanzon- és operettműsorokkal is.

J. Steinman – M. Kunze: Tanz der Vampire
Magda (Theater Ronacher, Bécs, német nyelven, 2009)

J. Steinman – Miklós Tibor: Vámpírok Bálja
Magda, Sarah (Magyar Színház, PS Produkció, 2007)

A. L. Webber: Jesus Christ Superstar
Szólista (Theater Ronacher, Bécs, angol nyelven, 2011)

Fenyő M. – Tasnádi I. – Köbli N.: Made in Hungária
Hella, a baráti NDK-ból                   (zenés játékfilm, 2009)

S. Sondheim: Sweeney Todd
Mrs. Lovett (IBS Színpad, angol nyelven, 2016)

G. MacDermot: Hair
Szólista (Művészetek Háza, Gödöllő, 2017)

L. Bart: Olivér!
Nancy (Művészetek Háza, Gödöllő, 2105)

Dés L. – Geszti P.: Dzsungel Könyve
Sámánasszony   (Gödöllői arborétum, 2017)

I love musical
Szólista (Budaörsi Játékszín, 2012)

C. Dickens – H. Zoltán: Karácsonyi ének
Mrs. Fred (Művészetek Háza, Gödöllő, 2016)

Arany T. – Galambos A.: Isadora
Jeanne (Pince Színház, francia nyelven, 2008)

Scheck Á. – Babiczky T. – Simon M.: Nyavalyások
Désirée (Nyugati Teátrum, 2009)

Varga B. – Galambos A.: Covershow
Donna Summer (Belvárosi Színház, 2007)

Kovács Á. – Horváth Z.: Majom a ketrecben
Anya (Gödöllő, 2007)

S. Levay: Mozart!
(Debrecen, Főnix csarnok, 2006)

F. Wildhorn: Rudolf
(Budapesti Operettszínház, 2006)

S. Levay: Elisabeth
Zsófia (vizsgaelőadás, Budapesti Operettszínház, 2007)

J. Fernandez – S. Margoshes: Fame
Mrs. Sherman (vizsgaelőadás, Budapesti Operettszínház, 2008)

Queen: We will rock you              
Killer Queen (vizsgaelőadás, Budapesti Operettszínház, 2007)

Kovács Á. – Horváth Z.: Majom a ketrecben
Kurva (vizsgaelőadás, Budapesti Operettszínház, 2008)

Tanz der Vampire musical CD (MG Sound Wien/Hitsquad, 2010)
Jesus Christ Superstar musical CD (MG Sound Wien/Hitsquad, 2011)
Made in Hungária filmzene CD (EMI, 2009, aranylemez)
Vámpírok Bálja musical CD (PS Produkció, 2008)
Serbán Attila – Premier Musical Tour (Magneoton/Warner Music, 2009)
Csernus Imre: A Nő – Hangoskönyv (Jaffa, 2008)

 

Stróbel©2011 | it's simple by ityuart